Öröklött jogok

2012.08.30. 19:33

Akarok írni valamit a génekről, meg egy bizonyos genetikai vizsgálatról, csak mostanában lekvárfőzéssel ütöm el az időt. A szőlőszemezés rohadt unalmas, akkor jutnak eszembe ilyenek, ez a poszt jó lesz emlékeztetőnek.

(update 2012.09.30. 22:44)

Most bele is vágok, de csak röviden. Talán a Miért vagyunk hűtlenek? című cikk hozta most elő az emlékeimből a témát, ami valamikor még tavaly, egy kertlocsolás közben jutott eszembe. Biztos nem én vagyok az első, de ennek nem néztem utána. :)

Nincs bennem általánosítás és elítélés, próbálok felülről nézni a problémára. Adottak azok a nők, akik gyerekük apjának nem a férjüket választják, azért, hogy előnyösebb géncsomagot adjanak neki, de ezt titokban tartják, hogy a megbízható partnerrel együtt tudják felnevelni. Ez megy, mióta világ a világ, és van benne homo sapiens sapiens.

Ha ez egy létező jelenség, akkor az azért van, mert evolúciósan előnyös. Ezzel a csomaggal érkeztünk meg modern korunkba. Az elérhető apasági vizsgálatok korába. Ebből szerintem gond lehet. A vélt apák kideríthetik, hogy mégsem ők győztek, és megvonhatják a segítséget a nőtől és a gyerektől. Talán ezzel reprodukciósan hátrányosabb helyzetbe tudják hozni a gyereket, talán nem. Ha igen, akkor a visszájára fordulhat az ilyenfajta megcsalás előnyös hatása.

Eddig ez a nők öröklött joga volt, most a férfiak elvehetik tőlük. Vajon mi lesz ennek a hatása? Mi a vélemény a témáról?

A bejegyzés trackback címe:

https://kockakolto.blog.hu/api/trackback/id/tr154742510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"/>
süti beállítások módosítása